Palvelut

Palokatkosuunnittelu ja tuotehyväksynnät

Käytännön haasteet osastoivien rakenteiden ja palokatkohyväksyttyjen tuotteiden turvallisessa yhteensovittamisessa ovat yleisiä.

Rakennuksen palo-osastojen rakenteisiin tehtäviä taloteknisiä läpivientejä tulee lähes jokaiseen kiinteistöön. Osastoinnin rikkovat läpiviennit ovat paloturvallisuuden kannalta kriittisiä, sillä epäonnistunut palokatko antaa tulelle ja savulle potentiaalisen pikaväylän palo-osastosta toiseen.

Me varmistamme, etteivät huonot palokatkot uhkaa ihmishenkiä sinun kiinteistössäsi.

 

Palokatkosuunnittelun asiantuntijaa tarvitset esimerkiksi

1. uudisrakennuksen tai saneerauskohteen palokatkosuunnitelman tekemiseen,
2. palokatkourakoitsijan työmaavalvontaan,
3. rakennuspaikkakohtaisen ratkaisumallin hyväksyntää varten,
4. palokatkosuunnitelmien kolmannen osapuolen tarkastukseen sekä
5. paloteknisen tuotteen asiantuntijalausuntoa varten.

 

Teemme palokatkosuunnittelua kaikenlaisissa kohteissa lyhyelläkin varoitusajalla!

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme »

 

”Teillä on hyvä ja selkeä ote tekemiseen, erityisesti pelastusviranomaisiin. Ote on hyvä ja johdonmukainen, ja viranomaiset olivat myös tyytyväisiä esityksiinne. Palvelun taso on mielestäni parempi kuin alalla yleisesti, tämä näkyi työn johdonmukaisuudessa, huolellisuudessa, laadussa, viranomaisyhteyksissä ja aikataulujen pitämisenä.”
Projektinjohtaja, 2020

 

Palokatkosuunnitelma vaaditaan rakennuslupahakemuksen liitteeksi

Palokatkosuunnitelma edellytetään kaikille rakennuksille, joissa on osastoivia rakennusosia. Osastoinnin tarkoituksena on estää palon ja haitallisten savukaasujen leviäminen palo-osastosta toiseen.

Rakennuslupaprosessissa tehtävämme on tukea rakennesuunnittelijan työtä huomioimalla palokatkoissa vaadittavat rakennuspaikkakohtaiset poikkeamat ja esittää käytetyt ratkaisut rakennesuunnitelmissa.

Mitä aikaisemmassa vaiheessa paloturvallisuusasiantuntijamme on mukana projektissasi, sitä todennäköisemmin pystymme suunnittelemaan turvallisten palokatkojen lisäksi myös kustannustehokkaita ratkaisuja.

Huolellinen ja hyvissä ajoin käynnistynyt palokatkosuunnittelu siis sujuvoittaa rakennuslupaprosessia ja laskee kustannuksia.

 

Miksi valitsisit juuri L2 Paloturvallisuus Oy:n palokatkoasiantuntijaksesi?

L2 paloturvallisuusasiantuntijat ovat apunasi niin pienissä kuin suurissakin palokatkohaasteissa.

 • Reagoimme nopeasti

  Pyrimme auttamaan sinua jo heti ensimmäisen puhelun aikana. Olemme huomanneet, että tarve palokatkosuunnittelulle ilmenee usein yllättäen, joten asiantuntijamme ovat valmiina reagoimaan myös hyvin lyhyellä varoitusajalla.

 • Toimimme sujuvasti yhteistyössä viranomaisten kanssa

  Meillä on pitkä kokemus erilaisten kohteiden rakennuslupaprosesseista, sekä paloviranomaisten ja rakennusvalvonnan asettamista paloturvallisuusvaatimuksista. Meidän tehtävämme on huomata mahdolliset puutteet palokatkoissa ja myös osata ratkoa erilaisten kohteiden asettamat haasteet.

 • L2 Paloturvallisuus Oy on alan pioneeri Suomessa

  Asiantuntijamme ovat olleet mukana luomassa palokatkojen suunnittelu- ja toteutusprosessia (RIL 270-2018) Suomeen. Olemme panostaneet henkilökuntamme kouluttamiseen, jotta pystymme tuottamaan kattavaa ohjeistusta erikoissuunnittelun tarpeisiin.

 • Ratkomme kaikenlaiset palokatkosuunnittelun haasteet

  Pitkä kokemuksemme testausmaailmasta, erilaisista rakennus- ja saneerausprojekteista sekä palokatkotuotteista luo vahvan pohjan asiantuntijuudellemme. Jensen Hughes on globaali toimija, joten verkostojemme avulla löydämme varmasti oikeat vastaukset. Mikään projekti ei kuitenkaan ole liian pieni meille.

 • Teemme kehitystyötä myös palokatkotuotteiden valmistajien kanssa

  Pyrimme kaventamaan kuilua palokatkojen testausmaailman ja todellisten rakentamisolosuhteiden välillä. Keskustelemme avoimesti rakennustapojen myötä muuttuvista testaustarpeista ja järjestämme koulutuksia yhdessä palokatkotuotteiden valmistajien kanssa.

 

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme »

 

”Aktiivinen ote, mitä toivoisi kaikilta muiltakin suunnittelijoilta. Ei tarvitse itse keksiä kysymyksiä, vaan he oma-aloitteisesti esittävät asiat.”
Arkkitehti, 2020

 

Palokatkojen turvallinen toteutus vaatii teorian ja käytännön sujuvaa soveltamista

Palokatkosuunnittelun skaala on laaja: yksittäinen rakennuspaikkakohtainen tuotehyväksyntä vaatii vain asiantuntijalausunnon, kun taas kompleksisen rakennuksen kokonaisvaltainen palokatkosuunnittelu edellyttää palokatkosuunnittelijan osallistumista hankkeeseen sen alkumetreiltä aina rakennuksen valmistumiseen saakka.
Uudiskohteissa palokatkosuunnittelu on usein yksinkertaisempaa kuin saneerauskohteissa, mutta kokemuksemme erilaisista rakennushankkeista on luonut vakaan pohjan ammattitaidollemme. Jatkuvan kouluttautumisen myötä hallitsemme palokatkosuunnittelun myös erikoisimpiin kiinteistöihin.
Keskusteluyhteytemme palokatkotuotteiden valmistajiin on erinomainen, joten löydämme varmasti jokaiseen kohteeseen sopivimmat ratkaisut.

Asiantuntijamme työskentelevät myös hyvin lyhyellä varoitusajalla, jos tarvitset asiantuntijalausuntoa tai palokatkosuunnitelmaa kiireellisesti.

Jätä yhteydenottopyyntö »

 

Referenssejä

Toimistot

Liikerakennukset

Hoitolaitokset ja palvelutalot