Maailman paloteknisen suunnittelun markkinajohtaja Jensen Hughes ostaa suomalaisen L2 Paloturvallisuus Oy:n

Strateginen yrityskauppa laajentaa Jensen Hughesin läsnäoloa Euroopan markkinoilla lisäten L2 Paloturvallisuuden palveluvalikoimaa.

 

Helsinki, 5.3.2020 – Jensen Hughes, turvallisuuden ja riskienhallinnan suunnittelu- ja konsultointialan maailmanlaajuinen markkinajohtaja on tänään ilmoittanut ostaneensa Suomen johtavan paloturvallisuusyrityksen L2 Paloturvallisuus Oy:n, joka on erikoistunut suurten ja vaativien projektien paloturvallisuuden konsultointiin ja toiminnallisen paloturvallisuussuunnitteluun.

Viime vuosina Gryphon Investorsin portfolioon kuuluva Jensen Hughes on tehnyt useita investointeja nimekkäisiin paloturvallisuuteen keskittyviin yrityksiin ympäri maailman. Vuonna 2018 Jensen Hughes teki yrityskaupat Iso-Britanniassa ja Irlannissa toimivan Jeremy Gardner Associatesin (JGA) kanssa. Seuraavat investoinnit ovat olleet IFIC Glasgow’sta ja SAFire Soulista.

Vuonna 1998 perustettu L2 Paloturvallisuus on edelläkävijä suomalaisessa paloturvallisuussuunnittelussa ja on alusta alkaen ollut mukana useimmissa Suomen merkittävimmissä rakennusprojekteissa. “L2:n henkilökunta on Juha-Pekka Laaksosen johtamana ollut paloturvallisuuden lainsäädännön kehityksen eturintamassa luoden sellaista teknistä osaamista, joka tulee vaikuttamaan Suomessa ja sen naapurimaissa vielä vuosikymmeniä”, sanoo Jensen Hughesin toimitusjohtaja Raj Arora. “Olemme innoissamme, että he liittyvät joukkoomme tuoden asiantuntemuksensa asiakkaidemme kasvavien tarpeiden käyttöön Euroopassa.”

L2 Paloturvallisuuden perustajaosakas Juha-Pekka Laaksonen on toiminut yhtiön toimitusjohtajana vuodesta 2012 lähtien toisen perustajaosakkaan Jukka Laineen jäätyä eläkkeelle. Yhtiön palveluksessa on 36 työntekijää ja toimistot sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Kuopiossa.

”Jensen Hughes tarjoaa meille mahdollisuuden tarjota asiakkaille uusia palveluja ja teknistä osaamista, joilla vahvistamme entisestään toimialan edelläkävijän asemaamme. Samalla uusien urapolkujen ja resurssien myötä uskomme L2:n olevan vielä entistäkin houkuttelevampi työpaikka kilpailtaessa alan huippuosaajista.” JP Laaksonen kiteyttää.

Lisätietoa: toimitusjohtaja Juha-Pekka Laaksonen, 0400 729 329

 

Tietoa Jensen Hughesista

Jensen Hughes on kansainvälinen johtaja turvallisuuden ja riskienhallinnan suunnittelu- ja konsultointialalla. Päivittäin yli 1 400 insinöörin, konsultin ja tutkijan muodostama tiimi yli 90 toimipisteessä maailmanlaajuisesti kehittää ja toimittaa kansainväliselle asiakaskunnalleen innovatiivisia ja kustannustehokkaita ratkaisuja. Palveluvalikoimaan kuuluu paloturvallisuussuunnittelu, paloturvallisuusjärjestelmien suunnittelu ja analysointi, turvallisuuskonsultointi, palontutkinta ja palotutkimus, riskienhallinta ja -analysointi, tuotekehitys ja -testaus sekä tarkastus ja auditointipalvelut. Gryphon Investorsin portfolioon kuuluva Jensen Hughes on toteuttanut yli 40 000 projektia kaikilla toimialoilla rakennusteollisuudesta avaruusteknologiaan.

Lisää tietoa osoitteessa www.jensenhughes.com.

 

Tietoa L2 Paloturvallisuudesta

L2 Paloturvallisuus Oy on 1998 perustettu johtava paloturvallisuuden suunnittelu- ja konsultointiyritys. L2:n edelläkävijyys perustuu pitkään käytännön kokemukseen, vahvaan teoreettiseen taustaan ja laajaan verkostoon. Tyypillisimmät toimeksiannot liittyvät rakennusten paloturvallisuussuunnitteluun ja riskienhallintaan, mutta asiantuntemus kattaa myös muut paloturvallisuuden osa-alueet.

Lisää tietoa osoitteessa www.L2.fi.

 

Tietoa Gryphon Investorsista

San Franciscolainen Gryphon Investors on johtava yksityinen pääomasijoittajayritys, joka keskittyy lisäämään kilpailukykyä sekä taloudellisesti kasvattamaan keskikokoisia yrityksiä yhteistyössä kokeneiden liikkeenjohtotiimien kanssa. Yritys on hallinnoinut yli 4,9 miljardin arvosta pääomasijoituksia vuodesta 1997. Gryphon tavoittelee 100 – 300 miljoonan pääomasijoituksia portfolioyrityksissä, joiden liikevaihto on 100 – 500 miljoonaa. Gryphon sijoittaa ensisijaisesti yrityksiin, joissa he voivat toimia kiinteässä yhteistyössä muiden omistajien ja johdon kanssa, ja luoda johtavia yrityksiä hyödyntäen Gryphonin pääomaa, asiantuntijaresursseja ja toiminnallista osaamista.

Lisää tietoa osoitteesta www.gryphoninvestors.com.