Kaisa on ollut pienestä tytöstä lähtien kiinnostunut kotien ja julkisten tilojen paloturvallisuudesta. Kiinnostus syttyi koululaisena, kun luokka kävi vierailemassa kotikaupungin paloasemalla. Hänelle tuli tavaksi uusissa paikoissa miettiä tulipalosta pelastautumista ja mahdollisuutta auttaa toisia. Turvallisuusasiat olivat varmaankin veressä, koska hän muistaa isänsä järjestäneen sammutusharjoituksia kotitalonsa pihalla kylän asukkaille.

Koulutukseltaan Kaisa on rakennusinsinööri AMK. Työkokemusta rakennusalalta eri työnantajilta on kertynyt 15 vuotta, mm. asennustehtävistä ja erilaisista työmaainsinöörin ja projekti-insinöörin tehtävistä.  Millainen oli tie Äl-Kakkoslaisten joukkoon?  ”Paloasioiden huomioiminen suunnittelussa tuli minulle tutuksi työskennellessäni Paroc Panel Systemin teknisessä tuessa ja projekti-insinöörinä. L2:sta kiinnostuin luettuani Academic Workin työpaikkailmoituksen. Erityisesti minua kannusti hakemaan L2:lle, kun luin millaisia henkilökuvauksia firman nettisivuilla oli. Tuli sellainen olo, että sopisin hyvin tuohon porukkaan.”

Kaisan myötä L2 sai paikallisvahvistuksen Turun seudulle viime vuonna kesken kiireisimmän joulunalusruuhkan. Hän kertookin päässeensä heti mukaan seuraamaan työskentelyä eri työkavereiden mukana. Reissupäiviä Turun ja Helsingin välillä kertyi alkuvaiheessa runsaasti. Vaikka matkoihin onkin kulunut melko lailla aikaa, hän on kokenut palkitsevaksi käydä perehdytyksessä kasvokkain Helsingissä. Turkuun hän odottaa jossain vaiheessa saavansa kollegan, jolloin voisi puhua jo ”L2 Turun toimistosta”.

Millaisia haasteita olet alussa kohdannut?  ”Vie aikaa löytää kaikki tarvittava materiaali, jolla pystyy perustelemaan suunnitelmansa”, Kaisa pohtii. ”Haastavalta tuntuvien töiden kanssa ei ole tarvinnut jäädä yksin. Oma valmentaja ja muut kollegat ovat auttaneet auliisti eteenpäin tilanteissa, joissa olo on tuntunut epävarmalta. L2:n ilmapiiri on vapautunut ja rento, aina voi kysyä neuvoa työkaverilta.”

No mikä sitten on työsi suola? ”Työ on todella kiinnostavaa! Motivoidun ajatuksesta, että paloturvallisuusasioiden parissa työskennellessä ei varmaan koskaan tule täysin valmiiksi. Aina on uutta mielenkiintoista opeteltavaa. Pidän siitä, miten L2:ssa satsataan työntekijöiden osaamisen kehittämiseen ja kannustetaan kouluttautumaan. On hienoa ajatella, että minusta kehittyy paloturvallisuusalan rautainen ammattilainen, joka voi tuntea ammattiylpeyttä työstään.”

 

Kaisan koti on Liedossa keskellä upeaa kulttuurimaisemaa, läheltä löytyvät Vanhalinnan kartano ja Aurajoki. Hän on kolmen koululaisen äiti ja ehtii harrastamaan käsitöitä, moottoripyöräilyä ja kuorolaulua. ”Saakohan tässä mainostaa meidän kuoroa?”, hän kysyy lopuksi. Tässä mainos: http://www.luminos.fi.